2009 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Mass Production











Mass Production - viena iš mūsų mėgstamiausių 70 –ųjų metų grupių. Viena iš tų kurios neabejotinai prisidėjo prie electro funk‘o, boogie skambesio gimimo ir formavimosi. Didžioji dalis tokių grupių, kurių šaknys buvo klasikinis jazz‘as ir tradicinis funk‘as bijojo eksperimentuoti ir ieškoti naujų garsų. Atėję 80-ieji atnešė daugybę naujų vėjų ir visų pirma naujų technologinių galimybių. Mass Production sugebėjo labai gerai pasinaudoti visu tuo derindami Roland Juno sintezatorius, ritmo mašinas su akustiniais instrumentais sukūrė nauja skambesį.

Šiuo laikotarpiu labai pasikeitė muzikinė scena, dažnai už grupės nugaros stovėdavo keletas „beveidžių vyrukų“ (prodiuserių) apsiginklavusių sintezatoriais ir ritmo mašinomis ir kuriančių muziką ištisiems ansambliams, muzikos kūrimas vis labiau persikėle į studiją.

Mass Production buvo Jazz Funk grupė, kuri susikūrė vidurinėje mokykloje Norfolke, Virdžinijoje. Vėliau grupė persikėlė į Niujorką, kur kūrė ir įrašinėjo disko – funk‘ą - „Firecracker“ (1979). Grupė buvo labai sėkminga, ir vos ne kiekvieną jų albumas puikavosi topuose. Tačiau mums pats įdomiausias yra jų kūrybos laikotarpis po 80 –ųjų metų. Albumai kaip „Masterpiece“ ir „In A City Groove“ yra pilni pūkių ir kokybiškų boogie kūrinių, tapusių klasika. 1983 m. prieš išsiskyrimą jie išleido albumą „1983“. Šiame albume jie puikiai suderino electro funk skambesį su tuometiniu hip hop‘o ir netgi vocoded reggae funk skambesiu ir gavo puiku hibridą. Šiuo albumu jie įrodė, kad laikas neprabėgo pro šalį ir jie puikiai sugebėjo išnaudoti visas technologines naujoves.

Albumo viršelis taip pat išskirtinis – spalvingas humoristinis multiplikacinis futuristinio stiliaus.

O čia kūrinėlis pavadinimu "Victory '83" iš minėto albumo. Paklausykite kaip viskas skambėjo tuomet, prieš grupei dingstant istorijoje...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą