2009 m. vasario 4 d., trečiadienis

Interviu su Saulty iš Downtown Party Network

Saulty: „Muzikine prasme 2008 - ieji man buvo patys geriausi gyvenime!“ (specialiai Djscene.lt)

Parašė: Seta, 2009 Sausio 19, 11:15

Kai prieš keletą metų pirmą kartą išgirdau plokštelėmis bebrūžinantį Saulty, supratau jog disco tikrai nėra tik mano tėvų jaunystės laikų muzika. Ko gero jūs visi daugiau ar mažiau pažįstate šį iš Druskininkų kilusį discoprincą, kuriam muzika - beveik visas gyvenimas. Tikrai nieko keisto, jog vaikinas skundžiasi, kad paroje per mažai valandų ir jam nelieka laiko net miegui. Ir visai ne be reikalo...

Saulty ne tik su kolegomis Vidžiu, bei Mantu T. organizuoja vakarėlių serijas "Interview", bei "Barbarella", stengiasi jog nenuobodžiautumėte šokių aikštelėje, bet ir lieja prakaitą įrašų studijoje. Akivaizdu, jog tai daro visai sėkmingai. Neseniai su kolega Bradka išleidęs perkamumo rekordus vis dar mušančią plokštelę "Days Like These", vaikinas, net neketina atsipūsti, ir tiki jog viskas kas geriausia - dar ateityje.

Su Saulty kalbėjomės Klaipėdoje dar prieš pat Kalėdas, kur jam begrojant mažame bariuke publika šėlo taip, jog pradėjo šokinėti patefonų adatos. O ko gi dar reikėjo tikėtis - juk tai disco!

Neseniai lankeisi Rusijoje, kur grojai Sankt Peterburge ir Maskvoje. Kokius įspūdžius parsivežei?

Ten gyvena tikrai linksmi žmonės. Iš pradžių skridau į Sankt Peterburgą, kur grojau labai mažos meno galerijos bare. Paprastai organizatoriai ten vakarėlius rengia tiesiog draugams ir pažįstamiems, todėl ten patekti tikrai nėra lengva. Labai jauki vieta, kur renkasi tikrai draugiški žmonės. Šiame mieste gerai praleidau laiką - spėjau ir pasilinksminti ir miestą apžiūrėti ir pora plokštelių nusipirkti.

O kaip sekėsi Maskvoje?


Maskvoje grojau viename iš geriausių miesto barų - "Denis Simachev Bar", pačiame Maskvos centre. Labai prabangi vieta, kur renkasi elitinė publika. Galvojau, kad jie bus pasipūtę ar išpuikę, bet klydau - ten susirinkę žmonės pasirodė labai malonūs, draugiški ir paprasti. Neužilgo žadu vėl ten skristi ir ko gero į Rusiją vyksiu kartu su kolega Pete Herbert.

Tavo "vizitinė kortelė" yra disco. Kodėl atstovauji būtent šiam stiliui?

Perėjau viską - nuo hardcore, jungle, drum'n'bass, technoiki deep house, acid jazz ir t.t. Klausiausi, klausausi ir mėgstu visokią muziką. Kalbant apie disco, tai, pamenu, dar 1998 - aisiais buvo labai populiarus disco housestilius. Žinoma, tai neskambėjo labai ypatingai, bet visgi buvo tikrai neblogų kūrinių, kurie tikrai patiko. Mano pagrindinis lūžis buvo 2003 - aisiais, kai viena draugė padovanojo kompiliaciją "Le Future Le Funk". Tiesa, tai daugiau elektroninio house rinkinys, bet visgi, tai buvo žingsnis šiuolaikinio disco link. Taip pat iš merginos gavau "Metro Area" albumą, kuris, tiesą pasakius, iš pirmo karto susiklausė prastokai ir nepadarė jokio įspūdžio... Ko gero, dėl to, jog pirmą kartą jo klausiausi per ausinuką. Po keleto dienų albumą perklausiau per normalią garso aparatūrą ir likau labai nustebęs... Viskas skambėjo absoliučiai kitaip! Tai buvo sena ir nauja viename. Tas skambesys mane paskatino giliau įnikti į disco. Kuo labiau gilinausi, tuo stipriau žavėjausi. Atėjo laikas, kai nusprendžiau visus tuos savo mėgstamus šiuolaikinio disco atlikėjus atsitempti į Vilnių. Vėliau supratau, jog jau sukaupiau pakankamai didelį bagažą žinių ir jau pats laikas pradėti kurti.


Pilna interviu skaitykite:
http://www.djscene.lt/article?id=365

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą