2009 m. vasario 27 d., penktadienis

Mindas MiniDisko




Su dideliu džiaugsmu ir pagarba pristatome gero mūsų bičiulio Mindaugo aka Mindas Minidisco vasario mėnesio miksą.
Mindaugas yra vienas iš tų santūriųjų melomanų jau 10 metų su didele aistra kolekcionuojatis plokšteles. Prieš tai Mindaugas iš kasečių jau grojo house'ą savo mokykloje, o pirmoji meilė muzikai gimė pirmą kartą į rankas paėmus smuiką.

Mindaugas karts nuo karto organizuoja savo MiniDisko vakarelius pajuryje: "Mėgstu mažas ir jaukias erdves, kur daugiau bendravimo ir intymumo. Mano grojama muzika tą ir atspindi, ji - sexy, kartais truputėlį purvina".
Šiuo metu Mindą galime dažnai pamatyti grojant sostinėje, Kaune ar Druskininkuose, vienais patefonais Mindaugas jau yra dalinęsis su su Rune Linbeak, Pete Herbert, Laser Magnetic, Saulty, mumis ;) ir kt.

Mindaugas prisižadėjo paruošti specialų slow motion set'ą, tad labai greitu metu sulauksime Mindo svečiuose "Love In Slow Motion" @ ŠMC


Mindas MiniDisko - 2009 february promo

LOW MOTION DISCO - Love Love Love (LSB remix) - Eskimo Belgium
THE REVENGE - Night Flight - Jiscomusic
LOVEFINGERS - Mexico (Lovefinger's Barrio edit) - Black Disco
Motorcity Boys - Motorcity Theme - (Fabrizio Mammarella edit)
COYOTE - Afro Balearic (Rune Lindbaek re-rub) - Is It Balearic
JOHNY HAMMOND - Fantasy (Faze Action Special disco edit) - Juno
CHAZ JANKEL - Glad To Know You (Todd Terje re-edit) - Tirk
6TH BOROUGH PROJECT - Hang On - Instruments Of RaptureLSB EDITS INC - Espo - Superdiscoteca
THE POPULAR PEOPLES FRONT - I'll Make Your Day - Popular People's Front
THE REVENGE - Unfinished Edits Are Out Of My Hands - Jiscomusic
LES EDIT DU GOLEM - Eden Roc - Les Edits Du Golem
DISCO DEVIANCE - Magnificent Disco - Disco Deviance
ELITECHNIQUE - Electric Evening - Clone Holland
FREE DISCO - Hippe Can Dance With Boogie - Electric Minds
BLACKBELT ANDERSEN - November - Full Pupp Norway
DOLLE JOLLE - Balearic Incarnation (Todd Terje's Extra Doll mix) - Permanent Vacation

2009 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Mass Production











Mass Production - viena iš mūsų mėgstamiausių 70 –ųjų metų grupių. Viena iš tų kurios neabejotinai prisidėjo prie electro funk‘o, boogie skambesio gimimo ir formavimosi. Didžioji dalis tokių grupių, kurių šaknys buvo klasikinis jazz‘as ir tradicinis funk‘as bijojo eksperimentuoti ir ieškoti naujų garsų. Atėję 80-ieji atnešė daugybę naujų vėjų ir visų pirma naujų technologinių galimybių. Mass Production sugebėjo labai gerai pasinaudoti visu tuo derindami Roland Juno sintezatorius, ritmo mašinas su akustiniais instrumentais sukūrė nauja skambesį.

Šiuo laikotarpiu labai pasikeitė muzikinė scena, dažnai už grupės nugaros stovėdavo keletas „beveidžių vyrukų“ (prodiuserių) apsiginklavusių sintezatoriais ir ritmo mašinomis ir kuriančių muziką ištisiems ansambliams, muzikos kūrimas vis labiau persikėle į studiją.

Mass Production buvo Jazz Funk grupė, kuri susikūrė vidurinėje mokykloje Norfolke, Virdžinijoje. Vėliau grupė persikėlė į Niujorką, kur kūrė ir įrašinėjo disko – funk‘ą - „Firecracker“ (1979). Grupė buvo labai sėkminga, ir vos ne kiekvieną jų albumas puikavosi topuose. Tačiau mums pats įdomiausias yra jų kūrybos laikotarpis po 80 –ųjų metų. Albumai kaip „Masterpiece“ ir „In A City Groove“ yra pilni pūkių ir kokybiškų boogie kūrinių, tapusių klasika. 1983 m. prieš išsiskyrimą jie išleido albumą „1983“. Šiame albume jie puikiai suderino electro funk skambesį su tuometiniu hip hop‘o ir netgi vocoded reggae funk skambesiu ir gavo puiku hibridą. Šiuo albumu jie įrodė, kad laikas neprabėgo pro šalį ir jie puikiai sugebėjo išnaudoti visas technologines naujoves.

Albumo viršelis taip pat išskirtinis – spalvingas humoristinis multiplikacinis futuristinio stiliaus.

O čia kūrinėlis pavadinimu "Victory '83" iš minėto albumo. Paklausykite kaip viskas skambėjo tuomet, prieš grupei dingstant istorijoje...

2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Let The Music Talk To You






Pristatome išskirtinį prodiuserį, kūrėją, pianistą -
Eumir Deodato. Šis muzikantas yra kilęs iš Brazilijos, 60-ųjų pabaigoje ir 70-ųjų pradžioje jį globojo CTI Records, jis buvo gerai žinomas dėl savo jazz ir jazz funk skambesio. 70-ųjų viduryje Eumir'as pasirašė kontraktą su MCA Records, vėliau dirbo su Warner Brothers įrašų kompanija, tuomet kūrė ne tik po savo vardu, bet dirbo tokiems atlikėjams ir grupems kaip Kool and the Gang, Gwen Guthrie, Dazz Band ir kitiems. 1997 m. Eumir Deodato teko prodiusuoti net ir Bjork kūrybą.


"Let the music talk to you" (1982 m.) - super "tiesus" kūrinys, funky bosas pirmame plane, fone "spacy" sintezatorių garsai ir subtilus moteriškas vokalas viskas puikiai dirba tarpusavyje ir nepalieka abejonių, kad Eumir Deodato talentingas prodiuseris jaučiantis boogie dvasią.

2009 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Love In Slow Motion @ ŠMC, Vokiečių g. 2, Vilnius, LT

Love In Slow Motion @ ŠMC, Vokiečių g. 2, Vilnius, LT
DJs:Martin Virgin & St.Stereo



Melomanų, dj‘ejų ir kūrėjų tandemas - St. Stereo ir Martin Virgin pristato naują renginių seriją - Love In Slow Motion. "Norime žmonėms parodyti, kad šokti ir linksmintis galima skambant lėtesnei ir gilesnei muzikai". Love In Slow Motion – tai judėjimas už švelnų, gilų,
lėtą ir lengvą vibe‘ą.Su kiekvienu lėtai išskriejusiu garsu tavo kūnu vejantis šiurpuliukus, nepastebimai įtraukiantis ir užburiantis, nešantis mintis tolyn ir lydintis visiškos ekstazės link. Tarsi sėdėtum ant pasaulio krašto apšviesto žvaigždžių, pirštų galiukais liestum šiltas vandenyno bangas – tokia yra šios renginių serijos misija.

2009 m. vasario 4 d., trečiadienis

Mixtape: St.Stereo - Dance With Me

1. Eddy Meets Yannah - Solid Ground (Crazy P Remix) [

CompostRecords

]

2. Downtown Party Network - Days Like These (Instrumental) [Eskimo]

3. Sound Stream - Dance With Me [Sound Stream]

4. Hedfird Vachal - Alan Vs Gary [Tirk]

5. Chic - I Want Your Love (Todd Terje Edit) [Supreme US]

6. The Congosound - Say I`m Number One (Original Version) [Kompakt]

7. Nick Chacona And Anthony Mansfield - Oh Snap! (Greg Wilson Remix) [Hector Works]

8. Dave Lee - Mucho Macho (Joey Negro Mucho Dubbed) [Z Records]

9. Metronomy - Heartbreaker (Faze Action Remix) [Because Music]

10. L.S.B. - Locomotion [Eskimo]

11. City Reverb - City Of Lights (Reverse 68 Remix) [Dumb Angel]

12. Martin Virgin - Intergalactic Lover [CDR]

13. English Electric - DRM (Disky Trisco Remix) [Mighty Robot Records]

http://www.pinkskirts.lt/media/St.Stereo_-_Dance_With_Me.mp3


Interviu su Saulty iš Downtown Party Network

Saulty: „Muzikine prasme 2008 - ieji man buvo patys geriausi gyvenime!“ (specialiai Djscene.lt)

Parašė: Seta, 2009 Sausio 19, 11:15

Kai prieš keletą metų pirmą kartą išgirdau plokštelėmis bebrūžinantį Saulty, supratau jog disco tikrai nėra tik mano tėvų jaunystės laikų muzika. Ko gero jūs visi daugiau ar mažiau pažįstate šį iš Druskininkų kilusį discoprincą, kuriam muzika - beveik visas gyvenimas. Tikrai nieko keisto, jog vaikinas skundžiasi, kad paroje per mažai valandų ir jam nelieka laiko net miegui. Ir visai ne be reikalo...

Saulty ne tik su kolegomis Vidžiu, bei Mantu T. organizuoja vakarėlių serijas "Interview", bei "Barbarella", stengiasi jog nenuobodžiautumėte šokių aikštelėje, bet ir lieja prakaitą įrašų studijoje. Akivaizdu, jog tai daro visai sėkmingai. Neseniai su kolega Bradka išleidęs perkamumo rekordus vis dar mušančią plokštelę "Days Like These", vaikinas, net neketina atsipūsti, ir tiki jog viskas kas geriausia - dar ateityje.

Su Saulty kalbėjomės Klaipėdoje dar prieš pat Kalėdas, kur jam begrojant mažame bariuke publika šėlo taip, jog pradėjo šokinėti patefonų adatos. O ko gi dar reikėjo tikėtis - juk tai disco!

Neseniai lankeisi Rusijoje, kur grojai Sankt Peterburge ir Maskvoje. Kokius įspūdžius parsivežei?

Ten gyvena tikrai linksmi žmonės. Iš pradžių skridau į Sankt Peterburgą, kur grojau labai mažos meno galerijos bare. Paprastai organizatoriai ten vakarėlius rengia tiesiog draugams ir pažįstamiems, todėl ten patekti tikrai nėra lengva. Labai jauki vieta, kur renkasi tikrai draugiški žmonės. Šiame mieste gerai praleidau laiką - spėjau ir pasilinksminti ir miestą apžiūrėti ir pora plokštelių nusipirkti.

O kaip sekėsi Maskvoje?


Maskvoje grojau viename iš geriausių miesto barų - "Denis Simachev Bar", pačiame Maskvos centre. Labai prabangi vieta, kur renkasi elitinė publika. Galvojau, kad jie bus pasipūtę ar išpuikę, bet klydau - ten susirinkę žmonės pasirodė labai malonūs, draugiški ir paprasti. Neužilgo žadu vėl ten skristi ir ko gero į Rusiją vyksiu kartu su kolega Pete Herbert.

Tavo "vizitinė kortelė" yra disco. Kodėl atstovauji būtent šiam stiliui?

Perėjau viską - nuo hardcore, jungle, drum'n'bass, technoiki deep house, acid jazz ir t.t. Klausiausi, klausausi ir mėgstu visokią muziką. Kalbant apie disco, tai, pamenu, dar 1998 - aisiais buvo labai populiarus disco housestilius. Žinoma, tai neskambėjo labai ypatingai, bet visgi buvo tikrai neblogų kūrinių, kurie tikrai patiko. Mano pagrindinis lūžis buvo 2003 - aisiais, kai viena draugė padovanojo kompiliaciją "Le Future Le Funk". Tiesa, tai daugiau elektroninio house rinkinys, bet visgi, tai buvo žingsnis šiuolaikinio disco link. Taip pat iš merginos gavau "Metro Area" albumą, kuris, tiesą pasakius, iš pirmo karto susiklausė prastokai ir nepadarė jokio įspūdžio... Ko gero, dėl to, jog pirmą kartą jo klausiausi per ausinuką. Po keleto dienų albumą perklausiau per normalią garso aparatūrą ir likau labai nustebęs... Viskas skambėjo absoliučiai kitaip! Tai buvo sena ir nauja viename. Tas skambesys mane paskatino giliau įnikti į disco. Kuo labiau gilinausi, tuo stipriau žavėjausi. Atėjo laikas, kai nusprendžiau visus tuos savo mėgstamus šiuolaikinio disco atlikėjus atsitempti į Vilnių. Vėliau supratau, jog jau sukaupiau pakankamai didelį bagažą žinių ir jau pats laikas pradėti kurti.


Pilna interviu skaitykite:
http://www.djscene.lt/article?id=365